Michelangelo Pistoletto – vaizdai ir veidrodžiai

by

specchi-michelangelo-pistoletto_large

Italas Michelangelo Pistoletto kaip menininkas paprastai priskiriamas Arte Povera judėjimui. Arte Povera (skurdžiajam menui) pasirodžius Europoje 8-ojo dešimtmečio pabaigoje, imta abejoti, ar stilius mene gali būti siekiamu tikslu. Arte Povera pavadinimas atsirado po 1970 -ais metais italų kritiko Germano Celanto surengtos parodos. Šiai parodai surinktus kūrinius jis pavadino menu, kuris antiformalus, asmeniškas, sunkiai apčiuopiamas, kuriam rūpi naudojamų medžiagų tikroji prigimtis.

Pats M.Pistoletto mums įdomus kaip žmogus, neįsirėminantis savęs viename žanre. Verta pamatyti jo darbus, kuriuose jis jungia veidrodžius ir fotografijas. Žinoma, patirti tikrą tokių darbų daromą įspūdį galima tik apsilankius parodoje – juk veidrodžiai, išdėlioti erdvėse, atspindi ne tik vienas kitą, ne tik ant jų paviršiaus esančias fotografijas, bet ir žiūrovus. Žaisminga veidrodžių karalystė, kurioje gali pasiklysti ne tik Alisa :)

ČIA> rasime vienos paskutinių jo parodų dokumentaciją ( “trans border, trans limits, trans gression“ –  luhring augustine gallery, new york).

Menininko internetinė svetainė – ČIA>

mp3 0c9e1a17 mp6

Žymos: , , , ,

Parašykite komentarą