Knygų paroda „Fotografijos meno scena Vokietijoje“

by

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje, Nepriklausomybės a. 12, Kaune, rugsėjo 11 d., ketvirtadienį pradės veikti šiuolaikinės vokiečių fotografijos knygų paroda „Fotografijos meno scena Vokietijoje“.

Vilniaus Goethe’s institutas drauge su Goethe‘s institutais Vidurio ir Rytų Europoje pristato knygų parodą, kurioje galima pamatyti rinktinius fotografijų albumus, atspindinčius pokyčius fotografijos mene per paskutinįjį dešimtmetį.

Parodos tikslas yra parodyti vokiečių fotografijos įvairovę ir pristatyti atskiras jos kryptis. Nuotraukų albumai supažindina su garsių fotomenininkų kūrybiniais darbais. Be to, šie unikalūs fotografijų leidiniai neapsiriboja vien dokumentine ar katalogo funkcija, bet sujungia knygą ir fotografiją į vieną visumą.

2006 m. gegužės 10 d. meno pasaulis neteko žado, kai fotomenininkas Andreas Gursky iš Diuseldorfo už fotografiją „99 centai“ Sothby‘io aukcione gavo rekordinę 2,25 milijonų JAV dolerių sumą ir taip pagerino savo paties rekordą, kuris praeitais metais jam buvo atnešęs irgi nemenką 550 000 dolerių pelną.

Šis faktas kalba apie tai, kad fotografija pastaraisiais metais išgyvena ženklų pakilimą ir neabejotinai tampa vis labiau dominuojančiu meno žanru.

Daugiau – ČIA>

Žymos: , , , , ,

Parašykite komentarą