Laiškai iš Prancūzijos

by

Sausio 5 d. (ketvirtadienį), 18 val. Prancūzų institutas Lietuvoje kviečia į Andriaus Karčausko fotografijų parodos Laiškai iš Prancūzijos atidarymą.

 

Andrius Karčauskas fotografija susižavėjo dar vaikystėje, kuomet formavosi požiūris į žmogų ir į supančią aplinką. Kilo nenumaldomas noras fiksuoti gražiausias ir įsimintiniausias gyvenimo akimirkas, besikeičiančius veidus ir matomus vaizdus. Fotografija jam tapo kalba, kuria galima perteikti dalelę savų minčių, potyrių ir išgyvenimų. Mėgstamiausi fotografijos žanrai – portretai ir reportažai. Andrius Karčauskas improvizuoja ir eksperimentuoja, kadre sujungdamas portretą su reportažu ir taip perteikdamas žmogiškojo gyvenimo detales įvairiausiomis formomis.

 

Mintis surengti parodą gimė netikėtai, po kelionės Prancūzijoje. Laimėjęs Prancūzų instituto Lietuvoje surengtą fotografijos konkursą brolystės tema, 2011 m. rugsėjį Andrius nuvyko į tarptautinės fotožurnalistikos festivalį Perpinjane.

 

Fotografijose vaizduojami sutikti žmonės, kurie lydėjo visą kelionės laiką ar tik sužavėjo akimirką. Tai žmonės iš viso pasaulio – Japonijos, Izraelio, Turkmėnijos, Peru, Singapūro, Ruandos, Kinijos ir kitų šalių. Šia paroda Andrius siunčia po laišką kiekvienam kelionėje sutiktam ir jį sužavėjusiam žmogui, atsidėkodamas už gražią pažintį ir užsimezgusią draugystę.

 

Paroda veiks sausio 5–31 d. Prancūzų institute, Didžioji g. 1, Vilnius.

 

Darbo laikas:

I-V nuo 9 val. iki 19 val.

VI nuo 10 val. Iki 15 val.

 

http://www.didzioji1.lt

http://www.prancuzuinstitutas.lt

http://www.facebook.com/pages/Did%C5%BEioji-1/131290796888965

Parašykite komentarą